perjantai 12. helmikuuta 2016

Viidentoista vuoden tauon jälkeen!

Tein jotain kummallista.
Ostin ensimmäisen kerran viiteentoista vuoteen pyöröpuikot ja säkillisen lankaa.
Luin toissaviikolla kirjaa 'Pieni lankakauppa' ja jotenkin vain tuli sellainen himo että nyt neulon itselleni villapaidan. Näiden kuuden karvatassun kanssa tästä tulee varmaan ikimuistoinen kokeilu. Kirjasta sain jotenkin sellaisen kimmokkeen, että ei siihen neulomiseen nyt mitään ohjetta tarvitse, säveltämällä vaan ja oman mallin mukaan. Eli ei muuta kun tuumasta toimeen.
Maltoin kuitenkin ensin kokeilla vähän ja tein pienen mallitilkun. Lähinnä siksi, että muistanko enää edes koko hommaa. Ja yllättävän hyvinhän se vanha taito oli siellä takaraivoissa. Muistan jopa etten ole koskaan ennen osannut tehdä aloitussilmukkaa oikein, vaan siitä on aina tullut jotenkin kummallinen lenkki, mutta nyt ihan heti ensi kokeilulla onnistui aloitussilmukkakin mallikkaasti. Haudontavaihe on siis tuottanut tulosta ja taidot on karttuneet tekemättä mitään :)


Päätin että haluan villapaitaani korkean joustinneuleen alareunaan, joten siitä on kai hyvä lähteä liikkeelle. Kai se loppumalli sieltä sitten matkalla muodostuu. Mallitilkun koosta laskin sitten tarvittavan silmukkamäärän ja aloin neulomaan joustinneuletta tapellen kissojen kanssa lankakerän käyttöoikeuksista. Saa nähdä päästäänkö tässä projektissa koskaan maaliin asti. Ikinä en oo meinaan  villapaitaa neulonut.


Tarina jatkuu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti