maanantai 3. syyskuuta 2012

Taniksen suuri saalis!

Kylläpäs kesä on vierähtänyt tohinalla. edellisestä päivityksestäkin on jo ihan liikaa aikaa. Olen ollut koko kesän töissä myymälässämme Nuutajärvellä ja tänään oli ensimmäinen virallinen vapaapäivä viimeiseen kolmeen kuukauteen. Eikä sekään kovin vapaaksi jäänyt, kun kaikenlaista puuhaa on kotona jäänyt kesän aikana rästiin.

Muuttotouhu on jatkunut koko kesän ja silti tuntuu ettei kaikki tavarat vieläkään ole löytäneet oikeaa paikkaansa ja osa lojuu vielä pahvilaatikoihin varastoituna. Onneksi autotalli saatiin tässä pari viikkoa takaperin kuitenkin tyhjennettyä ja siivottua, kun paikalle tuli talkooapureita, joten yksi tekemätön työ vähemmän kuitenkin murehdittavaa ensi talveksi.

Lähes ainoa asia jota olen tänä kesänä ehtinyt puutarhassani hoitaa on ollut nurmikon leikkuu ja sitäkin vain silloin tällöin. Kasvimaa on saanut olla lähes koko kesän omillaan ja sen paikalla tuntuukin olevan vain iso ala villinä kasvavaa rikkaruohomerta. Kasvihuoneita olen ehtinyt hieman hoitelemaan, mutta hieman viileä kesä ja muuton takia liian lyhyt taimikasvatusvaihe onkin vähän verottanut tomaattien kasvua. Yksi kypsä kirsikkatomatti on kuitenkin jo saatu. Kurkkuja on tullut sitten senkin edestä ja kasvihuoneessa odottelee poimimista iso läjä komeita paprikoita. Paprikat ovat tosin vielä vihreitä, mutta jos syksy on lämmin, niin eiköhän niiden pian pitäisi alkaa punastella. Paprikat voi onneksi kerätä vihreinäkin käyttöön, mikäli pakkaset uhkaavat.

Kissat ovat nauttineet ulkotarhastaan koko kesän ja lähes säässä, kuin säässä, kun katto kuitenkin on suojannut pahemmilta sateilta. Varsinkin Tanis on nauttinut ulkoilusta ja sen mukana tuomistaan uusista virikkeistä. Ensimmäiseksi saaliiksi päätyi iso sammakko, joka muina miehinä pomppi kissatarhan ovesta sisään olohuoneeseen. Kissoja tällainen uusi kummajainen kiinnosti kovasti ja sammakko oli äkkiä ahdistettu patterin alle olohuoneen nurkkaan. Minä puolestani säikähdin puolikuoliaaksi, kun kuulin sen huudon mikä sammakosta lähti. Kiljuva sammakko satiin lopulta hengissä takaisin ulos ja se pomppi matkoihinsa järkytyksen hieman laannuttua.
Seuraava saalis ei sitten ollutkaan yhtä onnekas. Pikkulintu oli lentänyt verkon välistä kissa-aitaukseen, enkä huomannut sitä ollenkaan kun avasin kissoille ovea. Tanis huomasi linnun heti ja nappasi sen suoraan lennosta, ennenkun ehdin edes liikahtaa. Kohtalokkaasti kävi myös kahdelle hiirulaiselle, jotka vaaroja uhmaten päättivät juosta suoraan kissa-aitaukseen.
Lisäksi meillä on koko kesä pyydystetty kärpäsiä, hyttysiä, yöperhosia ja kaikenmaailman muita ötöjä, joita ovesta on sisään eksynyt. Ainoastaan leppäluteet eivät ole kissoille kelvanneet. Ilmeisesti ne haisevat niidenkin mielestä aivan liian kuvottavilta.

Tässä kuva viimeisimmästä suuresta saaliista. Kuvat on otettu pimeässä kännykän kameralla, joten pahoittelen niiden laatua.


Kovasti muutkin olivat hiirusta kiinnostuneita, mutta Tanis oli tarkkana "omaisuudestaan" 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti