perjantai 3. helmikuuta 2012

40 astetta liian kylmää!

Alkaa tämä pakkanen hieman jo tympimään :/
Keskiviikkona alkoi pakkaset kovenemaan ja siitä ei tykännyt meillä kukaan. Ei ihmisolento, eikä kissat.
Keskiviikon vastaisena yönä Pippuri oli levoton ja kanteli pentuaan ympäri makkaria ja pentu huusi kun hyeena ja olihan se kyllä aika kauheaa katseltavaa. Liekö tyytymättömyyteen ollut syynä sitten huoneen viilentyminen liikaa tai joku muu syy, kun en ollut itse vielä huomannut mitään suurta muutosta lämmöissä. Keskiviikkona sitten alkoi pentupesässä (=makuuhuone) uhkaavasti lämmöt tippumaan lisäpatterista huolimatta, koska talo on oikea seula ja kasvattajalla alkoi tulla jo huoli. Lopulta iltapäivällä Pippuri sitten rauhoittui hieman ja lähdin käymään kaupassa. Poissa ollessani Pippuri oli lopulta kuljettanut jälkikasvunsa makuuhuoneessa olevaan pieneen kaappiin, jonka vieressä lämpöpatteri oli. Taisi löytyä siis vihdoin se oikein hyvä paikka vauvalle, kun vieläkin siellä rauhassa asustelevat. Lämmin pieni soppi, joka on korkealla vetoiselta lattialta ja patteri lämmittää mukavasti seinää. Tarkistin kyllä ihan mittarillakin, ettei ole liian kuumaa, mutta ihan hyvältä siellä vaikutti. Kaapin alle laitoin vielä pehmistetun laatikon, jos kakara meinaa päättää lähteä retkeilemään, niin ei ainakaan putoa kylmälle lattialle.Ja pakkasethan ne siitä vain kovenivat. Pentupesässä tuntui kaikki olevan hyvin, mutta torstai aamuna aloin huolestumaan jo isojen kissojen asuintilasta, eli muusta huoneistosta, kun sielläkin vaan lämmöt laski koko ajan. Kissat tosin tuntuivat viihtyvän, ainakin toistaiseksi, ihan hyvin isossa kasassa olohuoneen tuolilla.


Kävin kaikki ikkunat läpi ja huomasin, että meidän pikkuikkunat, eli tuuletusikkunat valskaavat aika lailla. Ikkunoiden alalaidat olivat ihan jäässä. Siinä meni sitten aamupäivä, kun niiden rakoja tilkitsin vessapaperilla. Sillä konstin sain ainakin lämmönlaskun pysäytettyä ja iltaan mennessä oli lämmöt jo nousseetkin asteen verran. Ja jäätkin alkoivat jo ikkunoista sulaa, joten kyllä täällä jo tarjetaan vähän paremmin. Mutta jos pakkaset vielä kovenee, niin sitten pitää lähteä hakemaan lisälämmittimiä ja kasvattaa vain lisää meidän sähkölaskua. Enkä oikein voi muuta tehdäkään, kun lattian rajassakin vetää ja kummallakin ulkoseinällä menee koko huoneen leveydeltä ja korkeudelta isot ikkunat, niin ei ne sitä kylmää niin kovin hyvin pidäkkään.Illalla sitten huomasin, että pikkukisun toinen silmä rähmii aika tavalla. Ja sitä sitten illan mittaan muutaman kerran putsailin miedolla suolavedellä ja aamusella katselin, että on putsailut tainneet hieman jo auttaa, eli samalla linjalla jatkamme vielä jonkin aikaa ja toivomme parasta. Toivottavasti ei pikkukissa ole saanut vain kovasti kylmää tuossa edellisenä päivänä.
Illalla leivoin vielä porkkanakakunkin, mitä ei kuulkaa usein tapahdukkaan. Ja sekin toi vielä pientä hetkellistä lisälämpöä taloon, mutta ei se kovin pitkävaikutteista ollut.


 Mutta kyllä meidän täytyy varmaankin ensi talveksi ruveta kattelemaan uutta kortteeria. Ei tämä kovin ruusuinen asunto ole kovina pakkastalvina, varsinkaan pikkupennuille. Etenkään kun isännöitsijä ei oikein hoida velvollisuuksiaan ja öljyä tilataan vasta kun edellinen on loppu ja joku on valittanut kun ei tule lämmintä vettä. Viimeksi oltiin kolme vuorokautta lähes ilman lämmitystä ja oli kyllä onni, että se osui tuohon tammikuun alkuun, kun ei ollut mitkään kovin kovat pakkaset. Eikä ollut edes ensimmäinen kerta. Ja lisäksi meitä on tänä talvena kiusannut pitkä sähkökatkos, eli ehdoton edellytys uudelle kortteerille on puulämmitys jossain muodossa, että on ainakin jokin hätävarakeino olemassa sitten hädän hetkellä.

Ja pakko laittaa vielä muutama pentukuvakin, että tulee iloisia ajatuksia loppuun, molemmat simmutkin ovat jo nätisti auki :)
Ja loppukaneetiksi sanottakoon vielä otsikkoa johdatellen, että kaikki alle +20 astetta on liian kylmää minulle ja kissat ovat varmaan samaa mieltä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti